Rosacea

Anti-redness – megoldás a rosacea és a couperosa kezelésében

Emberek milliói szenvednek olyan bőr túlérzékenységben, melynek tünetei a vörösesség, gyulladás, pattanások, gyulladásokat kísérő hiperpigmentáció, papulák és kellemetlen viszketés. A visszatérő vörösesség a bőr feszességét és rugalmasságát is veszélyezteti, mert az ezzel együtt járó gyulladás bomlasztja az elasztin és kollagén rostokat. Emellett ez a vörösesség az arcon jelentkezik, sokszor nagy és látványos kiterjedésben, ami nem csak optikailag, de lelkileg is problémákat okozhat.

A cuperosa-t kitágult véredények jellemzik az arcon, melynek alapja a kapillárisok falának gyenge kötőszöveti felépítése. A rosacea már egy állandósult, krónikus állapot, ahol a tágult erek már láthatóak. Ez az elváltozás jellemzően világos bőrű nőket érint 30 éves kortól kezdődően. Érzelmi labilitás, stressz, túlzott UV-sugárzás, csípős ételek, alkohol és extrém környezeti tényezők fokozhatják ezt a jelenséget.

A BIODROGA MD rosacea elleni orvos-kozmetikai termékei kifejezetten erre a problémára lettek kifejlesztve. Rendszeres használatukkal láthatóan csökkenthetők a vörösesség tünetei; az erek fala megerősödik és a bőr védelmi rendszere normalizálódik.

A quercetin, a rutin, a salicin, tetrapeptid és olyan értékes hatóanyagok, mint a vörösszőlő levél és a vadgesztenye kivonata teszi olyan hatékonnyá a készítményeket.

Minden termék parabénmentes, nem tartalmaz PEG-et, ásványi olajat, illetve színező- és illatanyagot.

  • Nyugtató szérum

A nyugtató szérum egy helyileg alkalmazott koncentrátum a rosacea-s bőrfelületen. A flavonoidok (quercetin, rutin, salicin) megerősítik a kis kapillárisokat és a vérerek falát. A speciális tetrapeptid csökkenti a vörösességet és lassítja a kollagenasis folyamatát, ami a kollagénrostok széteséséhez vezet. A vörösszőlő levél és a vadgeszenye kivonata egy kipróbált és régóta hasznosított hatóanyag a vénás problémák kezelésében. Rendszeres használatával a magas hatóanyag-tartalmú készítmény aktív összetevői fokozatosan csökkentik a vörös területek intenzitását és kiterjedését.

  •  Érszűkítő koncentrtátum – Couperose Concentrate

 Az érszűkítő koncentrátum kabinban alkalmazott termék, mely a kezelés során felhasználva látványosan csökkenti a cuperosa tüneteit, és megelőzi azok újra megjelenését. 

  • Nyugtató krém

Az édesgyökér kivonat nyugtatja az irritált bőrt, csökkenti a bőrvörösességet és véd a gyulladásos folyamatokkal szemben. A fűzfakéreg kivonat és a kamilla gyulladáscsökkentő hatású, míg a Panthenol elősegíti a megfelelő hidratáltság elérését, a sejtosztódás optimalizálását, és támogatja a bőr saját regeneráló mechanizmusait. A béta glükán védi a bőrt az oxidációs folyamatoktól, elősegíti a sejtek megújulását és a természetes bőrfolyamatokat. A shea vaj puhítja a bőrt, míg az argán- és olívaolaj megerősíti, és finom filmréteggel vonja be a bőrt. A ligetszépe olaj értékes omega-6-zsírsavakkal tölti fel a bőrt, ami így ellenállóbbá válik a környezeti ártalmakkal szemben.

Rendszeres használatával a vörös területek kiterjedése és intenzitása csökken. Csökkenti a gyulladásos folyamatokat, a viszketést és irritációt, megelőzi a kollagénrostok szétesését.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.